Intel Optane DC P4800X primul SSD de mare viteza ce poate functiona ca RAM

Intel® Optane™ SSD DC P4800X Series - tulip computers blog
Intel® Optane™ SSD DC P4800X Series – tulip computers blog

Intel Optane DC P4800X primul SSD de mare viteza ce poate functiona ca RAM

Americanii de la Intel au lansat pe piata un dispozitiv ultra performant, capabil sa functioneze in regim de echipament de stocare si in acelasi timp ca si memorie RAM.

Intel a promis cu mult timp in urma lansarea unui astfel de gadget dar pana acum nu a fost folosita aceasta tehnologie pentru producerea in masa a unu astfel de dispozitiv.

Produsul finit poarta numele de „Intel Optane SSD DC P4800X” si poate functiona in tandem cu un port PCI Express sau NVMe.
Momentan noul dispozitiv de stocare creat de compania Intel este limitat la o singura capacitate de 375 GB, dar compenseaza prin latenta extrem de mica si rata de transfer foarte generoasa.
Acest echipament este gata de lucru in doar 10 microsecunde iar rata de transfer estre de 2 GB/s.

Intel Optane SSD DC P4800X este perfect pentru utilizarea in servere de inalta performanta acolo unde cantitatea de RAM este vitala pentru buna functionare a serverului.

Noul Intel Optane este pregatit pentru a fi achizitionat si exista promisiunea companiei ca in viitorul apropiat vom avea pe piata si versiuni de 750GB sau  de 1.5 TB.
Mai mult, pentru cei ce doresc sa integreze un astfel de monstru in laptop au asigurarea ca incepand cu mijlocul acestui an (2017) va fi lansat si intr-un format U.2.

Singura problema mai ramane doar pretul de 1520 dolari (la noi va fi mai scump) pentru modelul de 375 GB, dar ce mai conteaza pretul cand primesti un astfel de gadget!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *